صفحه شخصی رضا مهیاری   
 
نام و نام خانوادگی: رضا مهیاری
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: ارشد
شغل:  مهندس ناظر
شماره نظام مهندسی:  103016044
تاریخ عضویت:  1389/03/13
 روزنوشت ها    
 

 عکاسی تاریخی بخش عمومی

6

7 2فرانسه- اصطبل و کبوترخانه : این تصویر مبهم یکی از نخستین عکس‌های گرفته شده به وسیله آدمی است. مخترع فرانسوی به نام نیسه‌فور نیپس Nicéphore Niépce و برادرش کلود از سال 1793 ، روی روش‌های مختلف عکسبرداری کار می‌کردند. آنها چون مواد حساس به نور مناسب نداشتند ، مجبور بودند زمان نوردهی را بسیار طولانی کنند. به عکس‌های اولیه آنها را هلیوگرام می‌گفتند و زمان نوردهی این عکس‌ها ، 8 ساعت بود. این عکس گرچه نخستین عکس گرفته شده نیست ولی قدیمی‌ترین عکس به جامانده از این مخترع فرانسوی است:





1896 - نخستین عکس اشعه ایکس گرفته شده از انسان: این عکس تصویری است از دست و حلقه ازدواج ویلهلم کنراد رونتگن. شخصی که نخستین بار متوجه شد با اشعه ایکش ساطع شده از سیانید باریم ، می‌توان داخل بدن را مرئی کرد:





17 دسامبر 1903 : اورویل و ویلبر رایت دو مکانیک دوچرخه ، برای اولین بار در آمریکا پرواز کردند. گرچه پرواز اول فقط 12 ثانیه طول کشید ولی آغازی شد برای تحولی جدی:





1910 –انگلستان : لوئیس هاینه Lewis Hine
با عکس‌هایش همان کاری را انجام داد که چارلز دیکنر با رمان‌هایش. هاینه با سفر به مناطق مخالف کشور عکس‌هایی از زندگی دشوار کارگران کودک گرفت. در این عکس گروهی از کارگران کودک دیده می‌شوند که کارشان جدا کردن زغال‌سنگ از خرده سنگ‌ها است:





25 مارس سال 1911 : صاحبان یکی از کمپانی‌های تولید لباس زنانه در نیویورک همیشه درهای واحدهای تولیدی‌اش را قفل می‌کرد تا مطمئن شوند زنان جوان مهاجر محل کار را ترک نمی‌کنند و چیزی نمی‌دزدند. وقتی در طبقه هشتم این کارخانه آتش‌سوزی به راه افتاد ، در عرض تنها 30 دقیقه ، 146 کارگر مردند. بسیاری از کارگران خود را از بالا به پایین پرت کردند. این حادثه باعث شد توجه بیشتری به امنیت واحدهای تولیدی
شود:



21 ژانویه 1924 : مرگ لنین: رهبر انقلاب بلشویکی روسیه و بنیانگزار حکومت شوراها پس از مرگش مومیایی و جسد او به موزه ای در مسکو منتقل شد.


6 اکتبر 1927 : نخستین فیلم ناطق جهان The Jazz Singer تولید و به دوران درخشان سینمای صامت پایان داد.


1928 : الکساندر فلمنیگ کاشف پنی‌سیلین (نخستین آنتی‌بیوتیک) در حال کشت دارویی که انقلابی در پزشکی قرن بیستم ایجاد کرد.


12 مارس 1930 : آغاز راهپیمایی 240 مایلی گاندی برای براندازی استعمارانگلستان . او در مبارزه با سلطه انگلیس بر کشورش روش مبارزه منفی را برگزید و پیروز شد.


1930 آمریکا واعدام سیاهان به وسیله سفیدان : این عکس در سال 1930 گرفته شده است و صحنه اعدام غیرقانونی دو سیاه متهم به جنایت را که اصطلاحا «لینچ» نامیده می‌شد ، نشان می‌دهد. این دو نفر به وسیله انبوهی از مردم از زندان ایالتی به صورت غیرقانونی و به زور بیرون آورده شدند و بعد از شکنجه به دار آویخته شدند. چهره‌های بی‌تناسب شاد مردم ، منقلب‌کننده است:


29 سپتامبر 1932 ، طبقه 69 آسمانخراش در حال ساخت GE Building در منهتن نیویورک - پس از رکود بیسابقه اوایل دهه 1930 در آمریکا کارگاههای ساختمانی تعطیل و کارگران بیکار شده در حال استراحت و مطالعه اخبار روز می باشند.


3 مارس 1938 : نخستین چاه نفت عربستان سعودی: کشور بادیه نشین عربستان که جزء فقیر ترین کشورهای جهان به حساب می آمد پس از اکتشاف نفت به ثروت هنگفتی رسید.


سپتامبر 1939 : رژه سربازان آلمان نازی در حضور پیشوا در لهستان: سربازان آلمانی در مدت یک روز لهستان را به اشغال خود در آوردند و آتش جنگ جهانی دوم را شعله
ور ساختند.


7 دسامبر 1941 : حمله به پرل هاربر: خلبانان نیروی هوایی امپراتوری ژاپن با حمله ای برق آسا به ناوگان دریایی آمریکا در پرل هابر (اقیانوس آرام) یورش بردند و علناً باعث ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم شدند.


1941 - پرتره وینستون چرچیل : این عکس به وسیه یک عکاس کانادایی هنگامی که چرچیل به اتاوا رفته بود ، گرفته شد. این پرتره یکی از مشهورترین پرتره‌های جهان است و گفته می‌شود پرتیراژترین پرتره دنیاست. علاوه بر این ، از این عکس به عنوان روی جلد مجله تایم هم استفاده شد:


1941 - پرتره آن فرانک : هولوکاست قربانیان زیادی گرفت ، ولی این کلمات «آن کرافت» ، یک نوجوان 14 ساله یهودی، در قالب خاطرات روزانه‌اش بود که به این واقعه چهره و رنگ و لعاب ویژه‌ای داد. وی مدتها در آمستردام همراه خانواده‌اش ، در یک اتاقک زیرشیروانی پنهان شده بود ، ولی در سال 1944 ، محل اختفای آن و خانواده‌اش پیدا شد و همگی دستگیر شدند. آن و خواهرش تنها چند ماه قبل از آزادی اردوگاه اسرا ، به علت ابتلا به تیفوس
فوت کردند. در این پرتره وی با چشمان درشتش به آینده‌ای خیره شده که هیچگاه برایش رخ ننمود:


1943 سواحل نرماندی فرانسه : وقتی عکس زیر در یک مجله آمریکایی ، جسد سه سرباز کشته شده را به تصویر کشید این سؤال مطرح شد که این سه سرباز در یک ساحل بیگانه چه می‌کردند و برای چه کشته شدند:


1944 - ساحل اماها ، فرانسه: نیروهای آمریکایی در حال پیاده شدن در ساحل فرانسه تحت اشغال. در این روز آمریکاییان تلفات سنگینی دادند ولی با پیروزی نهایی روند سقوط آلمان هیتلری و آزادی فرانسه را تسریع بخشیدند.


1945 ژاپن ، برافراشتن پرچم آمریکا در آیوو جیما : این عکس در تاریخ 23 فوریه سال 1945 گرفته شده است. شاید قبل از دوگانه کلینت ایستوود به درستی با این عکس آشنا نبودیم. ولی «پرچم پدران ما» و نسخه ژاپنی این فیلم «نامه هایی از آیوو جیما» کاملا ما را با این عکس آشنا کرد:


1945 آلمان- وقتی کمپ Buchenwald به تصرف نیروهای متفقین درآمد ، فرمانده نیروهایی آمریکایی از دیدن جسدهای بی‌شمار این کمپ ، آنچنان منقلب شد که دستور داد شهروندان
آلمانی را به این کمپ بیاورند تا به چشم خود ببینند که نیروهای میهنشان چه اعمالی انجام داده‌اند:




















چهارشنبه 27 مرداد 1389 ساعت 12:30  
 نظرات    
 
محسن نیک 15:40 شنبه 30 مرداد 1389
1
 محسن نیک
جالب بود. ممنون
رضا چراغی 01:08 شنبه 6 شهریور 1389
6
 رضا چراغی
ممنون جالب بود .مخصوصا اینکه راجب به تاریخچه عکاسی بودن.