www.iiiWe.com » معرفی کم‌مصرف‌ترین خودروی جهان

 صفحه شخصی رضا مهیاری   
 
نام و نام خانوادگی: رضا مهیاری
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: ارشد
شغل:  مهندس ناظر
شماره نظام مهندسی:  103016044
تاریخ عضویت:  1389/03/13
 روزنوشت ها    
 

 معرفی کم‌مصرف‌ترین خودروی جهان بخش عمومی

8

فولکس واگن با ساخت XL1 که تنها 0.9 لیتر در هر صد کیلومتر مصرف می‎کند، آخرین خودروسازی است که به بازی «بالای 200 مایل به ازای هر گالن» یا مصرف کمتر از 1.18 لیتر در هر صد کیلومتر وارد شده و احتمالا هم تنها برنده این بازی خواهد بود که عدد رؤیایی mpg 200 را پشت سر خواهد گذاشت.


وزن اندک فولکس واگن XL1، طراحی آیرودینامیک منحصربه‌فرد آن و فناوری‌هایی که از قطره‌قطره سوخت مصرفی حداکثر استفاده را می‌کنند، باعث شده‌اند این خودرو به مراتب از نیسان LEAF و شوی‌ولت کم‌مصرف‌تر باشد.


به گزارش گیزمگ، فولکس واگن XL1 را که آیرودینامیک‌ترین طراحی خودرو نامیده، ماه آینده در نمایشگاه خودروی ژنو رونمایی خواهد کرد. ضریب مقاومت هوای این خودرو عدد باورنکردنی 0.19 است. برای مقایسه بد نیست بدانید ضریب مقاومت هوای خودرویی مانند مک‌لارن P1 که تلاش شده آیرودینامیک‌ترین شکل ممکن را داشته باشد 0.34 است.


به‌کارگیری ایده‌های تازه‌ای مانند طراحی عجیب قسمت انتهایی خودرو، قرار دادن چرخ‌های عقب درون یک پوشش از جنس بدنه و استفاده از دوربین به جای آینه برای دیدن دو سمت و عقب خودرو باعث شده با طرحی تازه و آیرودینامیک مواجه باشیم.


دومین عامل کاهش قابل‌توجه مصرف سوخت، کاهش چشمگیر وزن این خودرو با به کارگیری پلاستیک تقویت‌شده توسط فیبرکربن در ساخت بیش از 20درصد ساختار بدنه آن است. این خودرو شاسی ندارد و جنس شیشه جلو از نوعی شیشه نازک مقاوم و دیگر شیشه‌ها از پلی‌کربونات است. در نتیجه این خودرو به طول 3.888 متر، عرض 1.665 و ارتفاع 1.153 متر تنها 795 کیلوگرم وزن خواهد داشت.  


پیشرانه مورد استفاده برای این خودروی سبک را یک موتور دو سیلندر و 800 سی‌سی TDI (توربودیزل) با قدرت 47 اسب‌بخار به همراه یک پیشرانه الکتریکی با قدرت 27 اسب‌بخار و باتری یون‌لیتیوم تشکیل می‌دهد. وزن تمامی بخش‌های کوچک تأمین نیروی این خودرو که دیفرانسیل عقب است، همراه با باتری یون‌لیتیوم آن بیش از 227 کیلوگرم نخواهد بود که به مراتب از باتری 300 کیلوگرمی نیسان LEAF سبک‌تر بوده و حدود 45 کیلوگرم از باتری پیش‌بینی شده برای شوی‌ولت بیشتر است.


برای این خودرو جعبه‌دنده هفت‌سرعته با دو کلاج پیش‌بینی شده که در حالت تمام‌الکتریکی می‌تواند مسافت 50 کیلومتری را پشت سر بگذارد. در این حالت پیشرانه الکتریکی به شکل کاملا مستقل عمل خواهد کرد.


در ساخت سیستم تعلیق این خودرو از قطعات سبک آلومینومی استفاده شده، چرخ‌ها منیزیومی هستند و برای ترمز از دیسک‌های سرامیکی استفاده شده است. تایرهای به‌کارگرفته شده، میشلن با مقاومت غلتشی پایین هستند که در مصرف بهینه سوخت می‌توانند نقش مؤثری را ایفا کنند.


متخصصان فولکس واگن می‌گویند این خودرو نه‌تنها می‌تواند در هر 100 کیلومتر 0.9 لیتر سوخت مصرف کند، بلکه برای حفظ سرعت ثابت خود (100 کیلومتربرساعت) در حالت تمام‌الکتریکی نیز به میزان بسیاراندکی انرژی نیاز خواهد داشت و به طور متوسط در هر کیلومتر تنها 0.62 کیلووات‌ساعت انرژی مصرف خواهد کرد. شتاب‌گیری صفر تا 100 کیلومتربرساعت XL1 به 12.7 ثانیه زمان نیاز دارد و برای رسیدن به سرعت نهایی 160 کیلومتربرساعت، می‌توان از توان پیشرانه الکتریکی نیز در کنار موتور دیزلی خودرو کمک گرفت.


در این خودرو با استفاده از یک مبدل کاتالیزوری اکسیدکننده و فیلتر برای ذرات گازوئیل، میزان انتشار گاز دی‌اکسیدکربن در هر کیلومتر به تنها 21 گرم تقلیل پیدا کرده است. فولکس واگن تلاش کرده بهره‌وری سیستم خنک‌کننده این خودرو را نیز تا حدممکن افزایش دهد.


قطعات متعدد و بدنه این خودرو که توسط کارخانه‌های مختلف آن و شرکت‌های همکار تولید می‌شود، طی فرایندی 9 مرحله‌ای مونتاژ خواهد شد. فولکس واگن هنوز جزئیات بیشتری در مورد این خودرو، زمان تحویل آن در سال جاری و قیمت اعلام نکرده؛ اما مطمئنا در نمایشگاه خودروی ژنو اطلاعات بیشتری در اختیار بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت. 






 






 






 






 






 






 




 


سه شنبه 8 اسفند 1391 ساعت 09:18  
 نظرات    
 
مصطفی توانا 21:19 سه شنبه 8 اسفند 1391
1
 مصطفی توانا
جالب بود متشکر
پیمان شبستانی 00:41 چهارشنبه 9 اسفند 1391
0
 پیمان شبستانی
اگه یه گالن بنزین بذارن جلوم و فقط در طول 100 کیلومتر بو کنمش بیشتر از 2 لیترش میره حالا اینا چیکار میکنن واقعا من موندم!
م افتخاری 15:02 چهارشنبه 9 اسفند 1391
0
 م افتخاری
پس به این خاطر است که در آن ممالک فرنگی بنزین سهمیه‌ای ندارند
فقط با بوی بنزین خودروهایشان به حرکت در می‌آیند
مائده علیشاهی 10:52 آدینه 11 اسفند 1391
0
 مائده علیشاهی
بسیار عالی
احد آمالی 18:05 آدینه 11 اسفند 1391
0
 احد آمالی
بسیار بسیار عالی بود ممنون